Activiteiten @OutofaBoxActiviteiten

Out of a Box


Activiteiten georganiseerd door het Vrijzinning Antwerps Trefpunt

Expo Patricia Beysens

De tentoonstelling is te bezoeken van 3 november t/m 17 december, van woensdag t/m zondag, telkens van 14 u. tot 17 u. Vernissage op 2 november om 20 u., inleiding door Ernest Van Buynder, erevoorzitter MuHKA.


Zij maakt voornamelijk figuratieve schilderijen, tekeningen en etsen. Geen portretten maar een reactie op confrontaties tussen mensen, het weergeven van  de spanningsvelden in een kleurrijke momentopname.

Geboren in 1956 te Rotterdam, komt zij in 1975, na een onvoltooide opleiding aan de Kunstacademie te Tilburg, naar België.

Patricia Beysens is naast beeldende kunst voornml. muzikaal actief als zangeres en gespecialiseerd in het expressionistische Duitse chanson. Ook hierin vindt zij een inspiratiebron die zichtbaar doordringt in haar beeldend werk.

 Solo-exposities o.a. in Kultureel Centrum Zoetermeer (NL) , De Zwarte Panter, Antwerpen, Raadskelder, Sluis (NL), Tatteljee, Essen, Galerij Aat van Dijk, Wijk bij Duurstede (NL), Landhuis, Lillo, Galerij Nanky de Vreeze, Amsterdam, Museum D’Hondt-Dhaenens, Deurle, Albrecht Dürer Geselschaft, Nürnberg (D), Kunstkring Jacques Gorus, Antwerpen.

 Groepsexposities o.a. in  Lijnbaancentrum, Rotterdam (NL), Stadsmuseum, Schiedam (NL), Gemeentelijk Museum, Arnhem (NL),Staatskamer, Uden (NL), De Beerenburght, Eck en Wiel (NL), St-Pietersabdij, Gent, Kultureel Centrum, Hasselt, Prentenmaaksters, Kultureel Centrum, St-Niklaas, MuHKA, Antwerpen.

 

Werken van  Patricia Beysens werden aangekocht door de Nederlandse Kunststichting en het Vlaams Ministerie van Kultuur.

Bezoek stokerij Elixir d'Anvers


Vrijdag 15 december 2023 om 14 u.
We spreken om 13.50 u. af aan de stokerij, Haantjeslei 132 - 2018 Antwerpen.


Bijdrage: € 5 (toegang, rondleiding en een proeverij inbegrepen).


Inschrijven kan via het online formulier. De inschrijving is pas geldig na betaling op rekening vzw VAT - BE45 0012 3592 4789 met mededeling Elixir + naam.


Expo Herman Plasmans


De tentoonstelling is te bezoeken van 5 januari t/m 28 januari, van woensdag t/m zondag, telkens van 14 u. tot 17 u. Vernissage op 5 januari om 20 u., inleiding door Ernest Van Buynder, erevoorzitter MuHKA.


Herman Plasmans (°1957) zijn kunstuitingen bevinden zich op het grensgebied van abstract en figuratief. Hij speelt met kleur en textuur. De meest diverse objecten kunnen een canvas bekleden.

Activiteiten

Grijze Geuzen


Activiteiten georganiseerd door de Grijze Geuzen, met steun van District Antwerpen. De activiteiten vinden telkens plaats van 14 tot 17 u.

Springlevend, een muzikaal theatergebeuren

Leen Persijn


4 december 2023


Ontroerend, grappig, gevoelig, vaak ondeugend.
Ik ga op zoek naar mijn eigen energiebronnen en hoe die aan te boren. Met een knipoog wil ik het spook van de nakende ouderdom een hak zetten en weiger ik categoriek te verzeilen in sleur en gezeur. Inmiddels breek ik een lans voor het “springlevend” houden van mens, dier en natuur.

Activiteiten

WILLEMSFONDS


Activiteiten georganiseerd door het Willemsfonds Antwerpen

Activiteiten

PARTNERVERENIGINGEN


Activiteiten georganiseerd door partnerverenigingen

VUBorkest o.l.v. Jurgen Wayenberg


Met de herfstconcerten 2023 geeft VUBorkest aandacht aan gendergelijkheid, met inbegrip van respect voor de LGBTQI+gemeenschap.
In de muziek doen we dat met de keuze van componisten en werken.
In het woordgedeelte zal duidelijk worden dat gelijkheid wat dit betreft gelijkwaardigheid betekent van een myriade aan verschillende naturen. Zoals orkestklanken kunnen sprankelen laten zij de wereld fonkelen!