Activiteiten @OutofaBoxActiviteiten

Out of a Box


Activiteiten georganiseerd door het Vrijzinning Antwerps Trefpunt

Tentoonstelling Humble Voyagers, Ingrid Burnett & Linda Berghmans


De tentoonstelling is te bezoeken van 8 tot 27 juni, van woensdag tot en met zondag, telkens van 14 u. tot 17 u.


In de werken van Ingrid Burnett vliegen de eeuwen voorbij als een stroomversnelling van herinneringen gebaseerd op geschiedenis en mythen. Ze zijn verweven met elkaar zonder duidelijke tijdsgrenzen in een zwartwit geheel, slechts gekleurd door haar eigen interpretatie.

Schetsen worden uitvergroot tegen een fijnmazige achtergrond van magische landschappen tot grotere linosnedes, lithografieën en prontoplaat-prints; gedetailleerd vertelt elk werk zijn verhaal

Haar filosofie weerspiegelt zich in betoverende taferelen die de toeschouwer meenemen op een reis door het ongewone en onbekende.

Werken in deze tentoonstelling zijn deels geïnspireerd door het gedicht van Barry Cornwall (1787 -1874). A Petition to Time

Touch us gently, Time

Let us glide adown thy stream

Gently, - as we sometimes glide

Through a quiet dream.

Humble voyagers are We,……


Met lino’s, litho’s en etsen probeert Linda Berghmans het verhaal van de stad te vertellen, hoe nieuw of vervallen ook. Zij probeert het mysterie, het verleden, de toekomst, het verdriet en de hoop te vinden in de opeengestapelde gebouwen, maar ook in de ruïnes en het puin. In haar werken zijn zelden mensen te zien maar in elk gebouw leeft een leven en bij elk gebouw dat verwoest wordt gaat een identiteit verloren.

Elke stad heeft haar eigen hiërarchie, haar eigen geschiedenis die zich al dan niet onthult, haar eigen levensritme verscholen achter de complexiteit van steen, beton en staal en in al haar schoonheid en wreedheid wordt de poëzie van de stad voortdurend herschreven.

Activiteiten

Grijze Geuzen


Activiteiten georganiseerd door de Grijze Geuzen, met steun van District Antwerpen

Activiteiten

WILLEMSFONDS


Activiteiten georganiseerd door het Willemsfonds Antwerpen

Apéro-lezing door ir. Freddy Verhoeven17 juni 2023


amusante wetenschappelijke causerie over
de implicaties van de stijging van het zeeniveau voor de Antwerpse regio. In de gezellige M’air zaaltje van de Brasserie Monico -Meirbrug, 2000 Antwerpen- luisteren we bij een aperitief naar de weerslag voor Antwerpen van dit fenomeen.


Details & prijs volgen.

10-daagse Cultuur-rondreis door Albanië


21 tot 30 juni 2023


Cultuur-rondreis door Albanië met Nederlandstalige gids.

Met lijnvlucht Lufthansa naar Tirana en terug. Verblijf in 4*hotels in de historische steden en 4*resort aan de Zuidkust.

Alle verplaatsingen, bezoeken, maaltijden lunch & diner (excl. drank) inbegrepen: € 1.690, singletoeslag € 32 per dag. Vliegtuigticket apart ca.€ 328.


Volledig programma. Info: fdebockbe@yahoo.com of  0476 526 726

Busreis naar de Haute Savoie met verblijf in Annecy


21 tot 27 augustus 2023


Schitterende natuur- en cultuurreis met uiteraard aandacht voor de lokale gastronomie.


Programma op aanvraag bij fdebockbe@yahoo.com of 0476 526 726

Democratische prijs


8-daagse riviercruise op de Douro in Noord-Portugal


28 september 2023


We vliegen naar Porto ( bezoek 1 dag) en varen door de wijngaarden van de Douro tot Salamanca met onderweg vele bezoeken aan historische steden.

5* schip verblijf in volledig pension. Promoprijs, beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Inlichtingen: fdebockbe@yahoo.comActiviteiten

PARTNERVERENIGINGEN


Activiteiten georganiseerd door partnerverenigingen

Ethische uitdagingen bij de digitale revolutie in de gezondheidszorg


Avondlezing door prof. Heidi Mertes


Gezondheidsapps, het elektronisch patiëntendossier, artificiële intelligentie die artsen ondersteunt in hun job,... nieuwe medische technologie gaat steeds vaker de digitale toer op. Dat heeft veel voordelen, maar veroorzaakt ook ethische en maatschappelijke bezorgdheden.

Wat gebeurt er met al de gezondheidsdata die wijzelf en onze artsen genereren? Hoe betrouwbaar is een medisch algoritme dat getraind werd met data van blanke patiënten voor de behandeling van een patiënt met Afrikaanse roots? Waarom zijn Apple en Google
plots geïnteresseerd in mijn gezondheid? Wat als blijkt dat dat troostende bericht van mijn psycholoog door ChatGPT geschreven werd?
Deze en vele andere vragen komen aan bod in de lezing van Heidi Mertes (professor in de Medische Ethiek, Universiteit Gent), waarin ze een blik werpt op de digitale revolutie in de gezondheidszorg.

VUBorkest o.l.v. Jurgen Wayenberg


Met de herfstconcerten 2023 geeft VUBorkest aandacht aan gendergelijkheid, met inbegrip van respect voor de LGBTQI+gemeenschap.
In de muziek doen we dat met de keuze van componisten en werken.
In het woordgedeelte zal duidelijk worden dat gelijkheid wat dit betreft gelijkwaardigheid betekent van een myriade aan verschillende naturen. Zoals orkestklanken kunnen sprankelen laten zij de wereld fonkelen!